BiH mu zabila pet komada, sada preuzima Hajduk?

Splićani traže novog trenera

BiH mu zabila pet komada, sada preuzima Hajduk?

Čelnici Hajduka u potrazi su za novim trenerom.

Splićani su katastrofalno otvorili novu sezonu u HNL-u, a ceh za loše rezultate je, po običaju, platio dosadašnji trener Željko Kopić, za čijom zamjenom na Poljudu od sinoć intenzivno tragaju.

U tom kontekstu najprije se pominjao Igor Tudor, kao i Edoardo Reja, a kako javljaju hrvatski mediji, u igri za klupu 'bilih' sada je i 42-godišnji Magnus Pehrsson koji je trenersko ime izgradio u Švedskoj.

Jedno vrijeme Pehrsson je radio i kao selektor Estonije. Tu se, gledajući dosadašnju trenersku karijeru, i najviše zadržao, a posla ga je koštala utakmica sa Bosnom i Hercegovinom u septembru 2016. godine kada su ga Džeko i društvo zabili 5:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Još je vodio Aalborg, Sirius, Goteborg, Djurgardens, te Malmo s kojim je 2016. godine bio i prvak Švedske, mada se na to ne gleda s izrazitim divljenjem jer je riječ o višestrukom prvaku i prije tog naslova.

Ostaje da se vidi kome će na kraju povjerenje biti ukazano. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi