I ranije se dovodio u vezu sa Splićanima

Baždarević: Hajduk? Ako sam im baš interesantan, drago mi je...

U Hajduku uveliko tragaju za novim trenerom nakon otkaza Željku Kopiću.

Splitski tim je u novu sezonu krenuo jako loše i nakon šest kola ima svega četiri boda. Lošiji start ne pamte ni navijači koji vape za promjenama, a već je jasno da će prva biti u stručnom štabu, iako u ovom momentu nije poznato ko bi mogao naslijediti Kopića.

Hajduku su, između ostalog, ponuđeni Reja, Pehrsson, Oreščanin..., a u koloarima se kao jedna od kombinacija počelo spominjati i ime bivšeg selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

"Drago mi je ako sam im stvarno interesantan, jer radi se o velikom klubu, što svi znamo. Nešto drugo u ovom trenutku ne mogu reći", kazao nam je za SportSport.ba Baždarević, koji trenutno u Francuskoj radi kao trener drugoligaša Paris FC-a.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bio bih sretniji da sam u nekom prvoligašu, ali, šta je tu je. Ovo je jedan mali klub, jedini cilj nam je da opstanemo u ligi i činit ćemo sve da uspijemo u tome", istakao je Baždarević.

Baždarević se već i u nekim ranijim situacijama kada se tražio trener Hajduka spominjao kao jedna od mogućih opcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.