UFC 228

Tyron Woodley odbranio naslov UFC prvaka

Midhat Šljivak

Tyron Woodley odbranio je naslov UFC prvaka velter kategorije pobjedom nad Englezom Darrenom Tillom prekidom u drugoj rundi.

Iako je šampion ušao kao blagi autsajder u odnosu na Tilla još jednom je pokazao kako je još uvijek nedodirljiv u ovoj kategoriji i engleskoj zvijezdi je gušenjem završio u drugoj rundi.

Woodley je deklasirao neporaženog Tilla. Statistika značajnih udaraca bila je 57-0 za šampiona, a kada je Englez u drugoj rundi krenuo naprijed, uslijedila je kontra. Till se našao na podu, a Woodley ga gušenjem uspijeva natrjerati na predaju.

Ostali mečevi na UFC 228 su privukli također veliku pažnju. Jessica Andrade je brutalno nokautirala Karolinu Kowalkiewicz u prvoj rundi, a do sjajnog nokauta je u glavnom dijelu večeri došao i Abdul Razak Alhassan protiv Nika Pricea.

Brandon Davis predao je meč sjajnom Zabitu Zabit Magomedsharipovu u drugoj rundi, a Jimmie Rivera je savladao Johna Dodsona sudijskom odlukom.

Nevjerovatnu dominaciju prikazala je Tatiana Suareza koja je doslovno uništila Carlu Esparzu i sudija je na 30 sekundi do kraja morao da prekine meč.


UFC 228 rezultati:

Tyron Woodley def. Darren Till - SUB (R2 4:19)
Jéssica Andrade def. Karolina Kowalkiewicz – KO (R1 1:58)
Zabit Magomedsharipov def. Brandon Davis – SUB (R2 3:46)
Jimmie Rivera def. John Dodson – jednoglasna odluka
Abdul Razak Alhassan def. Niko Price – KO (R1 0:43)

Tatiana Suarez def. Carla Esparza – TKO (R3 4:33)
Aljamain Sterling def. Cody Stamann – SUB (R2 3:42)
Geoff Neal def. Frank Camacho – KO (R2 1:23)
Darren Stewart def. Charles Byrd – TKO (R2 2:17)

Diego Sanchez def. Craig White – jednoglasna odluka
Jim Miller def. Alex White – SUB (R1 1:29)
Irene Aldana def. Lucie Pudilová – podijeljena odluka
Jarred Brooks def. Roberto Sanchez – podijeljena odluka

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.