Woodley protiv Tilla brani titulu

Na UFC eventu u Dallasu

Woodley protiv Tilla brani titulu

Midhat Šljivak

Tyron Woodley braniće titulu velter kategorije UFC-a protiv Britanca Darrena Tilla.

Ova borba će se dogoditi na UFC 228 eventu 8. septembra u Dallasu, a Till je u borbu za titulu "upao" nakon što je postalo jasno da privremeni prvak Colby Covington ne može u oktagon zbog povrede.

On je prije nekoliko dana operisao nos i ne bi bio spreman za duel 8. septembra i tako će ostati bez privremenog pojasa kojeg je osvojio prije samo mjesec i po dana kada je pobijedio Rafaela Dos Anjosa.

Woodley je sa druge strane tražio borbu 8. septembra. UFC mu je udovoljio želji, a za protivnika je dobio neporaženog Britanca Darrena Tilla (17-0-1).

Till je u nizu od četiri pobjede, a posljednju je ostvario pred svojom publikom kada je savladao Stephena "Wonderboy" Thomspona odlukom sudija.

Woodley se nije borio od jula prošle godine kada je savladao Demiana Maiu, a ovo će mu biti četvrta odbrana titule najboljeg velteraša UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi