Zamjena za Kuzmića

Sullinger prelazi u Real Madrid?

Američki košarkaš Jared Sullinger na pragu je prelaska u Real Madrid, tvrdi Eurohoops.

Nakon što je postalo jasno kako Ognjen Kuzmić neće biti spreman za start sezone, čelnici Real Madrida počeli su tragati za njegovom zamjenom, a izbor je navodno pao na Sullingera.

Radi se o 26-godišnjem košarkašu koji trenutno nastupa za Shenzhen Leopards, a kako javlja pomenuti izvor, kraljevski klub mu je ponudio saradnju na tri mjeseca s opcijom produženja ukoliko se uklopi.

Sullinger iza sebe ima iskustvo igranja i u NBA ligi, gdje je u periodu od 2012. do 2017. godine imao priliku nositi dresove Boston Celticsa i Toronto Raptorsa.

U ukupno 269 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi je prosječno bilježio 10,8 poena i 7,5 skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.