Real ima "novog Dončića"

Pantzar će imati veću ulogu u timu

Real ima "novog Dončića"

M. Šljivak

Madridski Real ostao je ovog ljeta bez Luke Dončića koji karijeru nastavlja u NBA ligi u dresu Dallas Mavericksa.

Njegovim odlaskom playmakerske pozicije Kraljeva ostale su na Sergiju Llullu i Facundu Campazzu, pa je odlučeno da šansu za igru dobije i 18-godišnji švedski košarkaš Melwin Pantzar.

Ovah mladi košarkaš će imati ulogu trećeg playa ekipe i sigurno je da će imati minutažu u određenim utakmicama nove sezone.

Pantzar je već debitovao za prvi tim. Prošle sezone je odigrao četiri meča i na parketu je proveo ukupno 35 minuta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

To je bilo veliko iskustvo za njega, ali tek će sada moći da očekuje nešto više prostora, iako će imati ulogu trećeg playa tima.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi