Nijemac ostao u Bayernu

Boateng: Nazvao sam Mourinha i objasnio mu zašto ne mogu doći

Jerome Boateng je unatoč brojnim špekulacijama o promjeni sredine na kraju ostao u redovima Bayerna.

Za njemačkog nogometaša se uz Paris Saint-Germain interesovao i Manchester United, čiji su čelnici poslali i konkretnu ponudu Bayernu, međutim do transfera na kraju nije došlo.

Interesovanje kluba kao što je Manchester United je laskalo i samom Boatengu...

"Nazvao sam Mourinha i rekao sam mu kako mi je čast što me toliko želi u svom timu. Bio je to dobar razgovor u kojem sam mu rekao koji su razlogi mog neodlaska. Teško je otići iz Bayerna, sve mora biti savršeno za promjenu", kazao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Njemačke došao je na Allianz Arenu prije šest godina iz Manchester Cityja i dosad je sa Bayernom osvojio pregršt trofeja. Ranije je u nekoliko navrata isticao kako je spreman za nove izazove, ali, ipak, odlučio je u konačnici ostati u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.