Košarkašice Seattlea došle su do treće WNBA titule

Breanna Stewart imenovana za MVP igračicu

Seattle Storm novi prvak WNBA lige

Teme:

Košarkašice Seattle Storma nove su prvakinje WNBA lige. Povratak serije u Wahington košarkašicama Mistiquea nije puno značio. Seattle je u ranoj fazi utakmice poveo i susret kontrolirao do samog kraja te s ukupnih 3-0 slavi titulu prvaka. 

Končnih 98:82 za cure iz grada grungea govori o tome da neizvjesnosti nije bilo. Breanna Stewart sa 25.7 poena i 6 skokova u prosjeku izabrana je za MVP finala, sasvim zasluženo, dok je sinoć Natasha Howard s 29 poena i 14 skokova u pravi tren odigrala najbolju utakmicu u karijeri. Elena Delle Donne s 23 koša predvodila je Mistique no bilo je jasno kako ni ona ni bilo koja druga košarkašica Washingtona ne mogu spriječiti košarkašice Storma da se domognu svoje treće titule.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.