Tina Charles prvi izbor drafta
Tina Charles, prvi izbor drafta

WNBA draft

Tina Charles prvi izbor drafta

U Secaucusu je sinoć održan WNBA draft na kojem je kao prvi izbor izabrana Tina Charles. Najbolja igračica Connecticut univerziteta kao prvi izbor izabrana je od strane Connecticut Suna.

Connecticut Sun je odlično prošao jer su prvi izbor dobili nakon što su u Minnesotu poslali Lindsay Whalen i pravo drugog izbora u zamjenu za prvi izbor ove godine i Renee Montgomery.

Iako će žaliti što su ispustili Tinu Charles u Minnesoti mogu biti zadovoljni ovogodišnjim draftom. Imali su drugi i treći izbor na kojem su uzeli Monnicu Wright iz Virginije i Kelsey Griffin iz Nebraske.

Ipak, Griffinova je Minnesorina bila samo nekih 15-ak minuta jer su je odmah polslai u Connecticut u zamjenu za za izbore prve dvije runde drafta sljedeće sezone. Kako god bilo mora se priznati da je najbolje prošao Connecticut koji je dobio Tinu Charles i Kelsey Griffin, te još prije drafta Renee Mongomery.

Tina Charles je po mnogima uz Candace Parker najbolja igračica koja se pojavila na draftu u posljednjih desetak godina. Njena dominacija u rektu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U posljednje dvije sezone s Connecticut Univerzitetom je osvojila dva naslova NCAA prvaka i upisala nevjerovatnih 78 pobjeda u nizu. Pokupila je sve moguće pojedinačne nagrade, a imala je statistiku 19 poena i 9 skokova po utakmici.

„Ovo je nevjerovatno. Moje srce je ispunjeno radošću, veoma sam sretna jer je moj san postao stvarnost. Sada sam još više znatiželjnija da vidim koliko mogu pokazati u timu koji me je izabrao prvu i dao mi priliku da uđem u WNBA“, rekla je nakon izbora Tina Charles.

Odlično je prošao i Chicago koji je kao četvrri izabrao sjajnu Eppiphany Prince sa Rutgers Univerziteta, dok je kao peta izabrana Jayne Appel od strane San Antonija. Posljednji izbor prve runde (12.) bila je Bianca Thomas koja je iz Missisipija završila u Los Angeles Sparskima.

Četvrti izbor treće runde drafta (ukupno 28.) je kćerka Hakeema Olajuwona, Abi, koja je izabrana od strane Chicago Skya. Jedina igračica iz Evrope koja je izabrana na draftu je Tijana Krivačević koja je kao 34. izbor drafta završila u Seattle Stormu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.