Optimizam u Mostaru pred naredna dva meča

Rahimić: Zvijezdu moramo dobiti, Sarajevo će se nadigravati i nama će biti puno lakše

Samir Mlaćo

Jedan od derbija u okviru šesnaestine finala Kupa BiH u srijedu će na stadionu Rođeni odigrati stari rivali Velež i Sarajevo. Sigurno da u Mostaru nisu priželjkivali baš tim sa Koševa, ali Ibro Rahimić nije nezadovoljan.

Svjestan je da će to biti pravi spektakl u Mostaru pred vjerovatno punim tribinama.

"Protiv Sarajeva ćemo odigrati puno bolje nego u prvenstvu. Bićemo rasterećeni, a protiv takvih ekipa imamo više prostora za igrati. Ovdje se svako brani, deset igrača Bratstva je u srijedu bilo pred golom i onda morate imati vrhunske invididualce da to riješite. Sarajevo hoće da se nadigrava i onda je nama lakše. Najvažnije da dođe veliki broj naših navijača i da odigramo dobru utakmicu, a ako prođemo dobro i jeste. Mi smo fokusirani na prvenstvo, moramo gledati da uđemo u Premijer ligu, to je naš glavni cilj", kazao je Rahimić.

Rođene sutra u okviru 6. kola Prve lige FBiH očekuje duel protiv Zvijezde iz Gradačca.

"Protiv Zvijezde moramo slaviti. Nemamo prostora za nešto drugo i nadam se da ćemo pobijediti te vratiti pobjenički mentalitete. Nakon toga imamo i nešto lakši raspored", dodao je Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zvijezda je na početku imala problema sa igračkim kadrom, ali sada imaju dobru, mladu ekipu i brzu. Očekuje nas teška utakmica, te vjerujem da imamo dosta svježine da odgovorimo tom zadatku. Očekujem u subotu pogodak i pobjedu", istakao je napadač Rođenih Nusmir Fajić.Optimista je i Mustafa Mujezinović.

"Slabiji su nego prošle sezone, mislim da ih možemo dobiti. Nadamo se punom plijenu", jasan je Mujezinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.