Nakon derbija na Tušnju i danas nas očekuju zanimljivi susreti u Premijer ligi.

Premijer liga, 9. kolo

Hercegovači derbi na rasporedu, Zrinjski u naletu

Nakon reprezentativne pauze fudbal se vratio na premijerligaške terene. Deveto kolo Premijer lige je otvoreno jučerašnjim sudarom (1:0) Slobode i Čelika na Tušnju, a danas nas očekuju još tri zanimljiva meča.

Najviše pažnje svakako privlači hercegovački derbi koji će Pod Bijelim brijegom odigrati domaći Zrinjski i Široki Brijeg.

Na klupu Zrinjskog se nakon lošeg starta sezone vratio Baka Slišković i čini se probudio uspavane Plemiće, koji su nakon nekoliko poraza sada vezali tri pobjede i nalaze se na trećem mjestu na tabeli sa 15 bodova, dva manje od prvoplasiranog Željezničara.

I Širokobriježani su doživjeli promjene na klupi, ali se na Pecari tek očekuje "pozitivni šok" pošto Široki posljednja tri kola ne zna za pobjedu, a u prošlom je pretrpio težak poraz od Željezničara.

Jasno je dakle da Zrinjski ovaj derbi dočekuje u odličnoj atmosferi i u trenucima kada diže formu, dok je Širokom pod hitno potreban dobar rezultat, pa nas večeras od 20:00 sati vjerovatno očekuje velika borba i odlična predstava.

FK Sarajevo je niz od dva trijumfa prekinula remijem na gostovanju kod Čelika u prošlom kolu, ali večeras (19:30) na Koševu ima sjajnu priliku za nova tri boda, pošto u goste dolazi novajlija Tuzla City.

Ipak, neće ni Tuzla City na Koševo doći sa bijelom zastavom, pogotovo nakon pobjede u prošlom kolu protiv Zvijezde 09 koja je izabranicima Slobodana Starčevića sigurno digla samopouzdanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I na Koševu možemo očekivati zanimljiv duel, dok će zanimljivo biti i u Ugljeviku gdje će Zvijezda 09 ugostiti Krupu.

Za očekivati je da se u Zvijezdi 09 situacija malo smirila nakon skandala sa namještanjem utakmica u koji su navodno umještani neki igrači ove ekipe. Zvijezda 09 će i protiv Krupe tražiti prvu pobjedu u društvu najboljih, ali je svima poznato koliko je neugodna ekipa Branislava Krunića, pa bi domaći danas vjerovatno bili zadovoljni i jednim bodom. Susret Zvijezde 09 i Krupe počinje u 16:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.