Premier liga, 5. kolo

"Precrtan" i Tottenham, Kloppova mašinerija nezaustavljivo reda pobjede

Danas je na Wembleyju odigran derbi 5. kola Premijer lige u kojem su snage odmjerili Tottenham i Liverpool. Redsi su još jednom pokazali koliko su opasni, pa su i na teškom gostovanju kod Tottenhama slavili rezultatom 1:2.

Liverpool je od samog starta bio nešto opasniji rival, iako treba istaći da je Pochettino na ovom susretu bio bez prvog golmana Llorisa i sjajnog Allija. Već nakon 40-ak sekundi se zatresla mreža gola Tottenhama, ali je pogodak poništen jer je Sadio Mane bio u ofsajfu.

Na sljedeću izgledniju priliku se čekalo do 22. minute. Salah je oprobao svoj šut sa vrha kaznenog prostora, ali je Vorm bio na visini zadatka.

Zaprijetio je potom i Tottenham preko Eriksena koji je dobro izveo slobodnjak, ali je Alisson odbranio njegov pokušaj.

Liverpool je do vodstva stigao u 39. minuti. Milner je izveo korner, igrači Tottenhama nisu uspjeli otkloniti opasnot, a Wijnaldum je glavom poslao loptu u gol.

Vodstvom Redsa od 0:1 se otišlo na odmor, a otvaranje drugog dijela donijelo je šansu za Lucasa Mouru, ali je Brazilac zatresao stativu. Ipak, u 54. minuti Liverpool stiže do 0:2. Mane je pokušao uposliti Firmina pred golom, ali u prvi mah odbrana Tottenhama presjeca ovaj pas. Ipak, uz dosta konfuzije lopta ipak dolazi do Firmina koji trese mrežu gola Tottenhama. U 64. minuti je Mane mogao pogoditi za 0:3, ali je Vorm Sjajno intervenisao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izglednu situaciju da smanji zaostatak Pijetlova imao je Harry Kane u 66. situaciji, ali nije uspio zahvtatiti loptu na pravi način, pa je ostalo 0:2. U odličnoj šansi se na drugoj strani našao Mane i u 81. minuti nakon brze kontre Liverpoola, ali je šutirao pravo u Vorma.

Do kraja susreta je Tottenham uspio ublažiti poraz preko Lamele koji je sjajno pogodio nakon jednog udarca iz ugla. Ipak, gol Tottenhama je došao u 93. minuti, pa nije bilo previše vremena za potpuni povratak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.