Bundesliga, 3. kolo:

Bayern preokretom do pobjede, drama na meču Wolfsburga i Herthe

Treću pobjedu u trećem kolu njemačke Bundeslige ostvario je Bayern.

Bavarci su na Allianz Areni savladali Bayer iz Leverkusena rezultatom 3:1. Gosti su bili ti koji su prvi poveli, i to već nakon pet minuta igre preko Wendella, no vrlo brzo Kovačevi izabranici su izjednačili i preokrenuli.

U 10. minuti rezultat je poravnao Tolisso, a devet minuta kasnije za 2:1 je pogodio Robben, što je ujedno bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Pogodaka u drugom poluvremenu nije bilo sve do samog finiša utakmice, tačnije do 89. minute, kada je prednost Bayerna povisio Rodriguez kojem je prethodno asistirao Alcantara.

U duelu između Wolfsburga i Herthe, koji je završen rezultatom 2:2, viđena je prava drama. Hertha je povela u 61. minuti preko Dilrosuna, činilo se da će slaviti pobjedu, ali onda je u posljednje tri minute uslijedila prava golijada. Prvo je u 87. minuti poravnao Malli, uslijedio je tri minute kasnije novi gol Herthe koji je postigao Duda, ali i ekspresno izjednačenje Wolfsburga. U 93. minuti je konačnih 2:2 postavio Mehmedi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević je igrao za Herthu do 74. minute kada ga je zamijenio Selke, dok Bičakčića zbog povrede nije bilo u porazu Hoffenheima od Fortune Dusseldorf (2:1). Identičnim rezultatom Mainz je savladao Augsburg, dok je preostali duel između RB Leipziga i Hannovera završen sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.