Duga lista povrijeđenih igrača

Noćna mora za Kovača se nastavila na današnjem treningu Bayerna

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna u srijedu počinju svoj put u novoj sezoni Lige prvaka gostovanjem ekipi Benfice.

Bavarci su svake godine jedni od favorita za osvajanje Lige prvaka, a sigurno da će to biti slučaj u ove sezone. Međutim, sezona za minhenski tim nije počela baš najbolje jer Niko Kovač ima ogromnih problema sa povrijeđenim fudbalerima.

Teške povrede na samom startu sezone zadobili su Kingsley Coman i Corentin Tolisso, ali se problemi za hrvatskog stručnjaka nastavljaju. Naime, Bavarci su danas odradili novi trening pred put u Lisabon, a kako sada stvari stoje bit će potpuno desetkovani.

Njemački mediji prenose da na današnjem treningu Kovač nije mogao računati na čak petoricu igrača. Leon Goretzka će zbog povrede propustiti meč s Benficom, a pod velikim upitnikom još su Franck Ribery, Arjen Robben i Rafinha.

Ribery je propustio trening zbog stomačnih problema, dok je Robben trenirao odvojeno od ostatka ekipe zbog male povrede koju je zadobio na meču s Leverkusenom. Listi igrača koji će duže odsustvovati s terena priključio se i Rafinha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.