Redsi sutra dočekuju PSG

Klopp je jedini čovjek na svijetu koji razumije Neymarovo simuliranje

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sutra će na Anfieldu ugostiti PSG u derbiju prvog kola grupne faze nove sezone Lige prvaka.

Redsi su prošle godine iznenadili sve plasmanom u finale, ali s Anfielda su poručili da su sada spremni za nešto više. Početak u novoj sezoni Lige prvaka neće biti nimalo lagan za englesku ekipu jer će već sutra igrati kući protiv PSG-a koji je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka.

Na današnjoj press konferenciji trener domaćeg tima Jurgen Klopp većinu vremena odgovarao je na novinarska pitanja, a u centru pažnje bio je Neymar. Engleske novinare zanimalo je šta njemački stručnjak misli o simuliranjima brazilskog igrača koja su posebno do izražaja došla na Mundijalu. Sigurno je da ovakav odgovor nisu očekivali.

"Ne znam tačno o čemu pričate. Gledao sam nekoliko utakmica Mundijala. Njegove reakcije su potpuno normalne jer igrači stalno idu na njega, a od deset prekršaja koje pretrpi na kraju svi pričaju o tom nekom simuliranju. Razumijem ga jer želi da se zaštiti. Ako protivnik ima žuti karton onda on igra pametno i radi sve da dobije crveni", rekao je Klopp, te nastavio o mogućoj taktici za Brazilca:

"Ma nemamo nikakvu taktiku za Neymara. Pokušat ćemo ići na to da dobije što manje lopti i to je poprilično velik posao za ekipu. Znamo da je sposoban uraditi mnogo toga, ali trudit ćemo se da se to ne desi sutra".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.