Stručnjak od formata

Monchi o interesu Barcelone: Ne vraćam se u Španiju

Italijanski mediji špekulišu kako bi Ramon Rodríguez Verdejo, poznatiji kao Monchi, mogao napustiti poziciju sportskog direktora Rome.

Monchi je u Romu stigao u aprilu 2017. godine nakon što je prethodno proveo gotovo dvije decenije u Sevilli, a u rimskom klubu za relativno kratak period je obavio sjajan posao i sklopio odlične poslove.

Priznati je stručnjak za pronaći dobrog, a ne tako skupog igrača i itekako zna da posluje, pa ga u svom štabu želi slavna Barcelona. Špekuliše se kako je i Monchijeva porodica izrazila želju za povratkom u domovinu, međutim od toga, barem za sada, neće biti ništa.

"Trenutno nemam namjeru da se vraćam u Španiju, sretan sam tu gdje jesam. O budućnosti ne razmišljam, fokusiran sam na Romu i preda mnom je još nekoliko godina u ovom klubu", kazao je Monchi za italijanske medije.

U Barceloni su navodno procijenili da bi Monchi u velikoj mjeri pomogao da unaprijede transfer politiku i rad čuvene akademije "La Masije".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.