Dalje idu i GOŠK i Borac

Kikači slave Mujkanovića: Historija se piše na Tom Cat Areni

Ekipa Mladosti iz Kikača plasirala se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je danas porazila Leotar na domaćem terenu sa 3:2. 

Bila je ovo jedna vrlo lijepa utakmica za pogledati, pa smo već u prvim minutama vidjeli nekoliko finih akcija sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

U 27. minuti Petrović je pokušao ugroziti gol domaćih, ali bezuspješno. Odmah nakon toga zaprijetila je i Mladost, ali ostalo je 0:0. Osam minuta prije kraja prvog dijela susreta domaći pokušavaju nakon centaršuta Avdibašića, ali nikoga nije bilo od igtrača Mladosti da to isprati.

Ipak, Mladost je ofanzivnu igru naplatila u 41. minuti kada grešku odbrane gostiju koristi Mujkanović koji pogađa za 1:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

Na samom startu nastavka, tačnije u 48. minuti, isti fudbaler ponovo trese mrežu gostiju i rezultat je bio 2:0.

Nakon toga Mladost je malo zategla ručnu, pa u nastavku susreta nije bilo većih prilika pred golom gostiju, ali je zato Leotar uspio da sredinom nastavka smanji na 2:1 sa penala. Tu se gosti nisu zaustavili, pa je Vujović pred sami kraj susreta pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ipak, njihovo slavlje nije dugo trajalo jer je fenomenalni Mujkanović u nadoknadi postigao još jedan gol te je svoj tim odveo u osminu finala.

Osim Mladosti dalje idu ekipe GOŠK-a i Borca. GOŠK je slavio u gostima kod NK Bosna sa 2:1, dok je Borac izbacio Alfu iz Modriče sa 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti