Susret velikana bijelog sporta

Teniski selfie koji je obišao planetu

S. Grebović

Sama teniska elita okupila se u Chicagu, gdje će sutra početi veliki sudari tenisera Evrope protiv tenisera ostatka svijeta.

Od 21. do 23. septembra u Chicagu će se održati egzibicioni Laver cup na kojem će, između ostalih, Roger Federer i Novak Đoković, činiti tim Evrope koji će rekete 'ukrstiti' sa timom ostatka svijeta.

U iščekivanju početka tog spektakla, teniseri su se okupili na cocktail partyju na kojem su razgovarali i sjajno se zabavili. Neki su iskoristili i trenutke da se slikaju pa je tako Federer na svom Instagramu objavio selfie sa Novakom Đokovićem, a potom i zajedničku fotografiju sa gotovo svim učesnicima ovog spektakla.

Pored legendarnog Švicarca i srbijanskog tenisera, tim Evrope još čine i Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin i Kyle Edmund, dok će tim ostatka svijeta predstavljati Juan Martin del Portro, Kevin Anderson, John Isner, Jack Sock te Nick Kyrgios.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.