Roddick: Federer je uvijek razdvajao ono prije i ono u toku meča

Amerikanac se prisjetio

Roddick: Federer je uvijek razdvajao ono prije i ono u toku meča

Nekadašnji prvi teniser svijeta Andy Roddick govorio je o tome kako je njegov svojevremeno najveći rival Roger Federer uvijek bio smiren prije mečeva, a kako je on bio u totalnom haosu.

Roddick se u karijeri 24 puta sastao sa Federerom i ostvario je samo tri pobjede. Jedan od razloga je svakako njegova nervoza prije meča, a Federerova opuštenost.

Upravo zbog toga je Federer još uvijek u samom vrhu, tako barem smatra Amerikanac.

"Najljubomorniji sam bio na to kako je Federer uvijek uspijevao da bude opušten prije mečeva. Ja bih bio u haosu, nervozan i napet, teško je bilo biti u mom društvu, a sve se to odražavalo i na fizičko stanje", rekao je Roddick i dodao:

"Federer je uvijek uspijevao da odvoji ono prije meča i ono u meču. Vjerovatno je sebi govorio: 'Ok, sada sam opušten, a kada počne meč, onda sam skoncentrisan'. I Pit Sampras se ponašao slično. Mislim da je zbog toga Federer još uvijek u vrhu".

Najpoznatiji meč pomenute dvojice tenisera je onaj iz 2009. godine kada je Federer u finalu Wimbledona pobijedio Amerikaca u pet setova i na taj način ga po treći put onemogućio da osvoji ovaj turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi