Nadal otkazao nastupe u Kini, Đokoviću se otvara put do prvog mjesta

Španac sigurno gubi 1.100 bodova

Nadal otkazao nastupe u Kini, Đokoviću se otvara put do prvog mjesta

Trenutno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal otkazao je zbog povrede nastup na predstojećim turnirima u Pekingu i Šangaju, što znači da će izgubiti 1.100 bodova.

Do kraja godine, Rafa Nadal brani ukupno 1.280 bodova (Peking 500, Šangaj 600, Pariz 180, Završni 0), dok Novak Đoković doslovno nema šta izgubiti jer ne brani niti jedan bod. Stoga bi srpski teniser vrlo lako mogao da se vrati na prvo mjesto ATP liste, ako nastupi na pomenutim turnirima u Kini.

Đoković se još uvijek nije prijavio za turnir u Pekingu, koji je iz serije 500, a na njegovoj zvaničnoj stranici stoji da će učestvovati na Mastersima u Šangaju i Parizu. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da Novak promijeni prvobitne planove i da stigne na ovaj turnir.

Novak Đoković trenutno zauzima treće mjesto na ATP listi sa 6.445 bodova a ispred njega su Roger Federer sa 6.900 i Rafael Nadal sa 7.600. Ukoliko osvoji oba turnira u Kini, Đoković će se vratiti na prvo mjesto.

Treba napomenuti da Roger Federer do kraja sezone brani 2.100 bodova i to 1.000 iz Šangaja, 500 iz Basela i 600 sa završnog turnira.

Turnir u Pekingu igra se od 1. do 7. oktobra, a Masters u Šangaju od 7. do 14. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi