Trio Lillard, Nurkić, McCollum dobija veliko pojačanje

Žele Butlera

Portland spreman za veliki trejd

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi spremni su da naprave veliki trejd kako bi u svoje redove doveli košarkaša Minnesota Timberwolvesa Jimmyja Butlera.

Butler je zatražio trejd od rukovodstva Timberwolvesa. Oni su mu izašli u susret i sve bi trebalo biti gotovo već u ponedjeljak.

Veliki broj timova želi Butlera, a među njima su i Portland Trail Blazersi. Spremni su uputiti ponudu, ali se nemaju namjeru odreću vodećeg trija.

Tako u ponudu neće biti uključeni Damian Lillard, CJ McCollum ili Jusuf Nurkić, a pretpostavlja se da će Trail Blazersi ponuditi Al-Farouqa Aminua ili Mauricea Harklessa

Interes za Butlera je ogroman. Spominju se mnogobrojne ekipe, a pretpostavlja se da sjajni košarkaš želi u tim koji se bori za sam vrh, pa u tom slučaju Portland itekako dolazi u obzir i ovaj tim bi s njim dobio mnogo.

Butler je prošlu sezonu proveo u Minnesoti i imao je nešto više od 22 poena u prosjeku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.