Towns neće produžiti ugovor s Minnesottom?

O sudbini Jimmy Butlera ovisi i ekstenzija ugovora sa sjajnim centrom Timberwolvesa

Towns neće produžiti ugovor s Minnesottom?

Karl Anthony Towns jedan je od najboljih centara u ligi. Ovaj 23-godišnjak s državljanstvom SAD-a i Dominikanske republike jedan je od top NBA prospekata za budućnost, a ovih dana izrazio je sumnju u produženje ugovora s Minnesottom koja ga je draftirala 2015 godine.

Izvori bliski klubu kažu da se popularni KAT neće odlučiti na tu opciju dok klub ne riješi situaciju s All Star krilom Jimmy Butlerom. Butlera još uvijek nema u trening kampu Timberwolvesa i očigledno je kako preispituje svoju budućnost na sjeveru Amerike.

Butler je stigao u Timberwolvese prije dvije godine i od njega, Townsa te Andrew Wigginsa očekivalo se da postanu jedan od najdomminantnijih trojaca lige, ali Tom Thibeadou nije baš uspio posložiti stvari onako kako je očekivano u klubu pa su na relaciji Butler - Thibeadou krenula razna nerazumijevanja.

Karl Anthony Towns svu situaciju osluškuje i prati te će vrlo vjerojatno i njegova odluka o produženju ugovora ovisiti o snazi momčadi Minnesotte, jer nerijetko se igrači odlučuju ne ostati u sredinama koje nemaju velike ambicije za pravljenje rezultatskog iskoraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti