Butler želi u Netse i to nije dobra vijest za Džanana Musu
(Foto: EPA)

Odluka o novom timu biće donijeta jako brzo

Butler želi u Netse i to nije dobra vijest za Džanana Musu

M. Šljivak

Jimmy Butler zatražio je trejd iz Minnesota Timberwolvesa.

Sjajni košarkaš ne želi više ostati u ovom timu i od rukovodstva je zatražio da ga razmjene u narednim danima.

Tri opcije za ovog 29-godišnjeg košarkaša su u igri. Njegove želje su Brooklyn Netsi, New York Knicksi ili LA Clippersi, a Netsi za sada pokazuju najviše želje da ga potpišu.

Doduše, sve tri ekipe su spremne da mu ponude saradnju i maksimalan ugovor narednog ljeta kada postaje slobodan igrač i biće zanimljivo kakvu će odluku Butler na kraju donijeti.

Dolazak Butlera u Netse sigurno bi utjecao na Džanana Musu. Bh. košarkaš igra na pozicijama dva i tri gdje igra i Butler, pa objektivno gledajući, njegov dolazak ne bi bio najbolji za bh. košarkaša.

Butler je proteklu sezonu proveo u Minnesoti gdje je u 59 utakmica ubacivao 22 poena po meču, a šest sezona je igrao u Chicagu u kojem je postao zaista velika zvijezda najjače lige svijeta.

Top Komentari

AMKO
Sto nije dobra vjest ako je dobar igrace ako je tanak nazad u Europi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi