Ne ide mu baš na Old Traffordu

Alexis nakon samo godinu dana napušta u United i vraća se u Italiju?

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez početkom ove godine stigao je u Manchester United kao veliko pojačanje iz Arsenala.

Crveni đavoli su uložili veliki trud da dovedu Alexisa iz Arsenala, ali u ovih osam mjeseci čileanski fudbaler nije baš opravdao očekivanja. Navijači Uniteda su razočarani njegovim igrama od dolaska na Old Trafford, a mnogi već poručuju da je on najgore pojačanje kluba u posljednjih desetak godina.

Engleski mediji ovih dana špekulišu da bi Alexis već u januaru mogao napustiti United, te da je za njega veliki interes pokazao Napoli. Navodno, Čileanac je otkrio svojim prijateljima da nije baš sretan kako se stvari odvijaju u Unitedu, te da ozbiljno razmišlja o odlasku.

Alexis je u dresu Arsenala pružao veoma dobre partije, ali u Unitedu to i nije baš slučaj. Ukoliko se nešto ne preokrene ne bi bilo iznenađenje da Alexis početkom 2019. godine napusti Old Trafford i vrati se u italijansku Seriju A, ali ovaj put u Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.