Izabranici Husrefa Musemića gostuju u Kaknju

Sarajevo će se za četvrtfinale Kupa boriti sa kolonijom bivših "Divova"

Danas je održan žrijeb parova osmine finala Kupa BiH. Žrijeb nam je donio nekoliko zanimljivih duela, a jedan od takvih je svakako i onaj kakanjskog Rudara i Sarajeva.

FK Rudar će tako ekipu FK Sarajevo ugostiti na svom terenu 3. oktobra. Sarajevo je svakako veliki favorit, a zanimljivo je da će u Kaknju izabranici Husrefa Musemića odmjeriti snage sa ekipom u kojoj su i petorica nekadašnjih članova kluba sa Koševa.

"Brojne su poveznice između dva kluba u prošlosti, a danas dres Rudara nose naši bivši omladinci i fudbaleri Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Paša Čizmić, Adin Čiva i Admir Fočo", poručili su iz FK Sarajevo.

U FK Sarajevo su svjesni da je njihova ekipa favorit u ovom sudaru, ali u isto vrijeme znaju da moraju biti veoma oprezni, pa je nakon žrijeba sportski direktor kluba sa Koševa Emir Hadžić poručio:

"Kao i u prvom krugu dobili smo ekipu iz Prve lige FBiH. Rudar je ozbiljan protivnik, kao i Velež, te nećemo imati lagan posao. U rangu su nekih premijerligaških ekipa. Mi smo favoriti, idemo na prolaz dalje, a Sarajevo je veliki klub. Mi moramo igrati na oba fronta".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.