Murić čeka prvi nastup za Građane

Dečko koji je posvađao Crnogorce i Kosovare večeras debituje za City

Mladi golman Arijanet Murić bi večeras trebao upisati debitantski nastup za svoj Manchester City, tvrde britanski mediji.

Ovaj 19-godišnjak će vjerovatno zauzeti svoje mjesto među stativama na utakmici protiv Oxforda, koja se igra u okviru Carabao Cupa.

Mladi Aro Murić je ponikao u Zurichu, a član Cityja je postao u januaru 2016. godine. Branio je za mlađe selekcije ovog tima, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u NAC Bredi.

Radi se o vrlo talentovanom čuvaru mreže koji je nedavno uzburkao sportsku javnost na ovim prostorima svojom odlukom da se odrekne dresa Crne Gore i nastupi za Kosovo.

Murić je bio član U-21 tima Crne Gore za koji je branio na dvije utakmice, ali se u međuvremenu predomislio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.