Pepu Guardioli smrklo, Leroyju Saneu konačno svanulo

Nova povreda Benjamina Mendyja

Pepu Guardioli smrklo, Leroyju Saneu konačno svanulo

Pep Guardila je jedno od svojih "najdražih" pojačanja čekao i dočekao tek na startu ove sezone. Naime, Benjamin Mendy je u City stigao još na ljeto 2017. godine, ali je zbog povrede pauzirao sve do starta ove sezone.

Ipak, čim je zaigrao postalo je jasno zašto ga je Guardiola toliko želio u svojoj ekipi. Ubrzo je ovaj sjajni lijevi bek postao izuzetno važan za Građane, ali ga sada očekuje nova pauza.

Nije bilo Mendyja u prošlom kolu Premier lige, ali ni na otvaranju Lige prvaka u susretu u kojem je City poražen od Lyona.

Upravo je puno problema bilo po strani koju je trebao pokrivati Mendy, a sada je trener Cityja Guardiola otkrio da je sjajni Francuz povrijeđen i da ne zna kada će se vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvobitno su se pojavile informacije da Mendyja muči koljeno, ali na zadnjoj press konferenciji je Guardiola poručio da se zapravo radi o povredi metatarzalnih kostiju stopala.

Ovo su izuzetno loše vijesti za Guardiolu, ali dobre za Leroyja Sanea koji će sada imati puno više prostora za igru i veću minutažu u ekipu Građana. Podsjetimo, Guardiola nije previše koristio Sanea na startu sezone, jer, prema njegovim riječima, nema dovoljno prostora na terenu da bi on i Mendy igrali u isto vrijeme. Međutim, sada je jasno da će se Sane gotovo sigurno vratiti u startnu postavu na duže vrijeme.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi