Hoffenheim bolji od Hannovera, Freiburg od Schalkea

Gotzeov brat šokirao Allianz Arenu

Fudbaleri Bayerna i Augsburga podijelili su večeras bodove u susretu 5. kola Bundeslige odigravši na Allianz Areni 1:1.

Iako je Bayern bio veliki favorit na ovom susretu, na kraju ipak nije uspio da upiše pobjedu protiv vrlo hrabrog Augsburga koji je uspio da otkine jedan bod.

U prvom poluvremenu ovog susreta nije bilo golova, ali je Robben na samom početku nastavka postigao svoj 98. gol u Bundesligi i doveo Bayern u vodstvo.

Kada se činilo da će Bavarci slaviti sigurnu pobjedu, uslijedio je šok u samom finišu meča kada je Gotze pogodio za izjednačenje i bod gostima.

U ostalim susretima Hoffenheim je pobijedio u gostima Hannover sa 3:1, dok je Freiburg bio bolji od Schalkea sa 1:0. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić odigrao je cijeli meč za svoj Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ldioer na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a iza njega su Werder i Hertha sa 11, odnosno 10 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.