Pomalo je nevjerovatno zbog čega se Kovač "ljuti" na Riberyja

Previše asistira?!

Pomalo je nevjerovatno zbog čega se Kovač "ljuti" na Riberyja

Edmir Škorić

Bayern pod vodstvom Nike Kovača briljira, ali postoje "mali problemi" o kojima je nakon pobjede nad Schalkeom govorio trener Bavaraca.

Kovač je jučer Riberyja iz igre izveo u 83. minuti i Francuzu se nije dopalo to špto mora da izađe, a uz aut-liniju se dvojac kratko i raspravljao.

"Franck je zamijenjen jer je Serge (Gnabry) trebao ući u igru. Mi smo svi jedna momčad i svaki treba omogućiti drugome da igra. Franck je izvrsno igrao i ovo između nas nije bilo ništa posebno", kazao je Kovač.

On ipak ima jednu primjedbu na igru iskusnog krilnog nogometaša. Hrvatskom treneru se, naime, ne dopada što Ribery puno upošljava svoje igrače u situacijama kada i sam može dati gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ono što me ljuti je Franckovo izbjegavanje šuta kad sam sebe dovede u odličnu poziciju za to. Naravno da on uvijek gleda gdje su mu saigrači, što je časno s njegove strane, ali on mora ponekad i sam postići pogodak iz izgledne situacije", rekao je Kovač.

Bayern je na četiri pobjede u četiri bundesligaška kola, dok je u Ligi prvaka u prvom kolu slavio u gostima kod Benfice s 2:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi