Veoma borbena utakmica na Grbavici na kraju nije donijela pobjednika

Derbi bez napadačkog učinka

Sa Slobodom nema šale: Tuzlaci odigrali odličan meč i odnijeli bod sa Grbavice

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u derbiju 11. kola Premijer lige BiH dočekao tuzlansku Slobodu, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Uvodne minute meča pripale su gostima iz Tuzle. Stvorili su pritisak na odbranu Željezničara, imali su i dva dobra šuta preko Vidovića i Husejinovića i to je praktički bilo sve što smo vidjeli na Grbavici u prvih 45 minuta.

Željo je bio potpuno bezopasan. Sloboda je visokim presingom pravila velike probleme timu sa Grbavice koji je jako brzo gubio lopte i davao je gostima šansu da naprave nešto više u fazi napada.

Međutim, ni Sloboda u igri prema naprijed nije napravila ništa posebno, pa se na odmor otišlo s mršavih 0:0 i bez ijedne prave šanse za postizanje gola sa obje strane.

Tek nakon sat vremena igre vidjeli smo uzbuđenja pred oba gola. U 60. minuti gosti su tražili penal nakon što je Kjosevski srušio Vidovića u kaznenom prostoru, ali sudija Došlo se nije oglasio.

Tri minute kasnije konačno i Željo pravi šansu. Zec je pokušao, a golman gostiju Vukliš jako dobro brani njegov pokušaj. Uzvratila je Sloboda pet minuta kasnije kada je Husejinović sve sam napravio po desnoj strani, ali je bio sebičan i njegov pokušaj iz teške pozicije pogađa vanjski dio mreže.

Potom se igra potpuno umirila. Nijedan tim nije napravio ništa konkretno pred protivničkim golom do samog finića. Zec je u 87. minuti sa šest metara prebacio kompletan gol, pa je na kraju ovaj derbi meč završen bez pogodaka.

Sloboda je tako još jednom pokazala da su itekako ozbiljna ekipa ove sezone i da nikom iz vrha neće biti lako da igraju sa njima. Željo je već drugi meč bez pobjede i vrh tabele su prepustili velikom rivalu Sarajevu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Željezničar - Sloboda 0:0

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.