Vidović: Željo kao dodatni motiv, ovakve utakmice su najljepše

Sloboda želi da nastavi seriju

Vidović: Željo kao dodatni motiv, ovakve utakmice su najljepše

E. Škorić

Jedno od ugodnijih iznenađenja u ovoj sezoni Premijer lige je Sloboda iz Tuzle, koja pod vodstvom Zlatana Nalića rijetko gubi.

Sloboda je sa 17 bodova peta na tabeli, mada su joj mnogi predviđali borbu za opstanak. Prvi strijelac Tuzlaka u dosadašnjem dijelu prvenstva je Antonio Vidović, koji je postigao tri gola i udarna je igla u napadu crno-crvenih.

Vidović i saigrači sutra će na Grbavici pokušati da nastave s dobrim igrama, a nadaju se da će zaustaviti Plave i da će osvojiti bar jedan bod.

"Sada smo u dobroj seriji rezultata i mislim da nam je ova utakmica sa Željom došla u dobro vrijeme nakon tri uzastopne pobjede. S pozitivnom energijom se idemo nadigravati na Grbavicu. Nema pritiska, ovo su najljepše utakmice, a kada igrate protiv ovakvog protivnika, onda je to samo dodatni motiv. Mislim da je Željo pod većim pritiskom jer su pod većim imperativom pobjede i igraju na domaćem terenu. Sigurno je da će utakmica biti dobra, a na kraju neka pobijedi bolja ekipa", rekao je Vidović za SportSport.ba.

Može li Sloboda do borbe za Evropu, bez obzira što joj se predviđala borba za ostanak u ligi?

"Ekipa se posložila i igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje, pa vjerujem da ćemo nastaviti da rastemo i da ćemo na kraju imati priliku da se uključimo u borbu za Evropu".

Zlatan Nalić je za kratko vrijeme od Slobode napravio ekipu s pobjedničkim mentalitetom, koja može svakome da stane na put.

"Za trenera imam samo riječi hvale. Mislim da nas je preporodio i donio jednu pozitivnu energiju i unio živost u ekipu koja sada igra sve bolje. Svakako je on jedan od najzaslužnijih za ovako borbenu Slobodu".

Težak raspored, nekoliko izuzetno jakih utakmica u kratkom periodu...

"Raspored nam je jako zgusnut i to imamo teške protivnike, ali vjerujem da ćemo u ovim utakmicama pokazati našu snagu i one bi na neki način mogle da odrede našu sudbinu, pa da vidimo koliko ova ekipa stvarno može. Vjerujem ipak da ćemo izvući maksimum iz ovih utakmica i da ćemo do reprezentativne pauze odigrati kvalitetne mečeve".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je Vidović prvi strijelac Slobode s tri gola, a koliko ih želi dati do kraja sezone?

"Bilo je važno krenuti s golovima i vjerujem da ću i u nastavku prvenstvati zadržati dobru formu i da ću postići što je moguće više golova. Nemam neki poseban cilj koliko zabiti golova do kraja sezone, ali svaki napadač ćželi da zabije što više golova. Ipak, sretan sam i želim da pobjeđujemo, pa nije ni važno ko će zabijati golove".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Pratio sam Slobodu, mlada ekipa i dosta borbena, nadam se da ce izroditi kojeg reprezentativca za duzi period.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi