Zbog diskriminacije

Navijači Lazija najavili protest na derbiju sa Romom

Stadion Olimpico će sutra biti popriše velikog rimskog derbija. Roma će kao formalni domaćih ugostiti Lazio i, kao i uvijek kada se sastaju ova dva tima, očekujemo spektakl.

Ipak, spektakl će biti nešto manjih razmjera barem kada je riječ o tribinama. Naime, najvatreniji navijači Lazija su najavili protest na sutrašnjem derbiju.

Derby della Capitale će tako proteći bez koreografije, zastava i transparenata na sjevernoj tribini, jer su oni odučili odustati od istih u znak protesta.

Navijači Lazija, naime, smatraju da njih i njihov klub sistematski diskriminišu vlasti u Italiji i čelnici italijanskog fudbala.

Podsjetimo, Derby della Capitale je na rasporedu sutra u 15:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.