Parolo pred derbi: Ko nas može uvesti u nevolje? Džeko!

Vezista Lazia pred meč protiv Rome

Parolo pred derbi: Ko nas može uvesti u nevolje? Džeko!

Ekipe Lazija i Rome ovog vikenda će odigrati veliki derbi grada Rima u okviru 7. kola italijanske Serije A.

Jedna od uzdanica trener Lazia Simonea Inzaghija u veznom redu će biti iskusni Marco Parolo koji je ovom prilikom govorio za italijanske medije.

Između ostalog, poručio je kako se njegov tim treba posebno čuvati Edina Džeke jer je on uvijek u stanju da protivniku donese nevolje.

"Šta je to rimski derbi shvatite tek kada stignete ovdje. Pogledajte samo navijače, njihove emocije, nevjerovatne radosti, jedinstvenost...Sve utakmice su važne za igrače i trenere, ali derbi su utakmice u kojima igrate posebno za navijače. Ako budemo odigrali kako znamo, siguran sam da možemo pobijediti", rekao je Parolo.

Italijani su ga pitali i za mišljenje ko će od igrača napraviti razliku na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pa, kod nas mislim da bi to mogao biti Immobile. On je nevjerovatan igrač, teško je pronaći takvog. U fudbalu, posebno modernom, sa sjajnim defanzivcima, ako postižete puno golova, onda pravite veliku razliku za cijeli tim. Kod njih bi razliku mogao napraviti Džeko, on vas uvijek može uvesti u nevolje", rekao je iskreni Parolo.

Lazio je nakon šest kola četvrti na tabeli sa 12 osvojenih bodova, dok je Roma tek na 10. poziciji sa samo osam bodova. Susret je na rasporedu sutra od 15.00 sati na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi