Di Francesco predviđa: Džeko će početi utakmicu i postići gol

Trener Rome pred derbi protiv Lazia

Di Francesco predviđa: Džeko će početi utakmicu i postići gol

Trener Rome Eusebio Di Francesco morao je braniti kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku na današnjoj konferenciji za novinare pred sutrašnji susret protiv Lazija. 

Novinare je pred sutrašnji meč zanimalo da li će Edin igrati te su pitali Di Francesca šta očekuje od njega obzirom da je samo u prvom kolu postigao gol.

"On je imao i poslije toga nekoliko šansi da postigne gol, ali nije uspio. Sutra će početi meč i također će postići gol. Ja sam prije svega zainteresovan za timski rad, a razlika je u tome što u tom slučaju sve počinje žrtvovanjem - manje razmišljanje o postizanju gola i više razmišljanja o pomaganju timu", rekao je Di Francesco.

Također, trener Rome se dotakao i same utakmice te je objasnio koliko je ona važna u ovom trenutku za njegov klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Bitno nam je da nastavimo kontinuitet pobjeda. Derbi je utakmica sama za sebe i može nam dobro koristiti da ponovo vratimo motiv", poručio je on.

Inače, Roma i Lazio će susret 7. kola Serije A igrati sutra od 15.00 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

igepa
kako da nece po tvojoj taktici i ja bi zatreso mrezu.
2 0
Harisss
Amin Francesko!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi