Otvoreno 6. kolo Bundeslige

Hrabra Hertha skinula skalp Bayernu, Ibišević strijelac

Hertha je na otvaranju 6. kola Bundeslige na svom stadionu savladala moćni Bayern.

Bio je ovo duel starih znanaca i momčadi koje su trenutno u vrhu njemačkog šampionata, a tim iz Berlina je na kraju slavio rezultatom 2:0 te se bodovno izjednačio s Bayernom.

Domaći su veoma hrabro ušli u utakmicu i od samog starta pokazali da će biti tvrd orah. Do prednosti su došli u 23. minuti kada je glavni arbitar nakon prekršaja Boatenga nad jednim nogometašem Herthe pokazao na bijelu tačku, a najstrožiju kaznu u gol je pretvorio naš Vedad Ibišević.

Bayern nije imao adekvatan odgovor nakon primljenog gola, dok je Hertha nastavila s hrabrom igrom, koja se isplatila u finišu drugog dijela kada je na 2:0 povisio Duda nakon asistencije Lazara.

Nakon što se pri vodstvu Herthe otišlo na odmor, u drugom krenuo Bayern je puno ofanzivnije krenuo. Kovačevi izabranici su imali mnoštvo prilika, ali Hertha se organizovano branila i na kraju sačuvala mrežu netaknutom. Na taj način Ibišević i društvo su došli do velike pobjede nad velikim rivalom.

S druge strane, Ibiševiću je ovo već četvrti gol u Bundesligi u šestoj utakmici za Herthu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.