Zabio dva gola

Nevjerovatni Elvis Sarić spasio Suwon u posljednjim sekundama

E. Čaušević

Fudbaleri Suwona danas su remizirali na domaćem terenu protiv Ulsan Hyundaija (2:2) u meču 31. kola koreanske K Lige.

Suwon je u posljednji trenutak uspio izbjeći poraz pred svojim navijačima, a junak ovog meča bio je bh. reprezentativac Elvis Sarić. Ulsan je do prednosti stigao već u šestoj minuti kadaje Kim asistirao, a mrežu Suwona zatresao je Han.

Domaći su pokušali do kraja prvog dijela doći do poravnanja, no rezultat se nije mijenjao. Na samom startu drugog dijela gosti stižu do drugog gola, a u listu strijelaca ponovo se upisao Han koji je povisio na 0:2.

Međutim, u samom finišu meča Suwon je došao do remija na krilima Sarića. Bh. reprezentativac je prvo u 83. minuti smanjio na 1:2, a onda je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 2:2. Sjajna uvertira Sarića pred naredno okupljanje naše selekcije.

Suwon je četvrti na tabeli sa 43 boda, dok je Ulsan treći sa devet bodova više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.