Sarić u penal seriji odveo Suwon u polufinale AFC Lige prvaka

Nevjerovatan revanš

Sarić u penal seriji odveo Suwon u polufinale AFC Lige prvaka

Elvis Sarić nastavlja sa dobrim igrama, kako u reprezentaciji, tako i u južnokorejskom Suwon Samsungu.

Bh. nogometaš je sa svojim Suwonom danas izborio plasman u polufinale azijske Lige prvaka, a do trijumfa nad Jeonbukom Sarić i društvo su došli boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon što je prvi meč završen rezultatom 3:0, u revanšu Jeonbuk je uspio slaviti istim rezultatom u regularnom vremenu i izboriti produžetke u kojima golova nije bilo, pa se pristupilo izvođenju penala.

Igrači Suwona su uspjeli četiri puta zatresti mrežu Jeonbuka, dok su gosti promašili dva penala, a onaj posljednji izveo je upravo naš Sarić koji je na pravi način matirao protivničkog golmana i donio svom timu prolazak dalje.

U prvom meču Sarić je, podsjećamo, upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi