Uzeo i njega na zub

Ostao na tribinama: Šta je Mourinho rekao Alexisu samo sat pred meč?

Endin Čaušević

Manchester United je jučer doživio još jednu blamažu ove sezone jer je poražen na gostovanju protiv West Hama sa 3:1 u meču sedmog kola engleskog Premiershipa.

Za Crvene đavole ovo je bio još jedan kiks ove sezone, a atmosfera u ekipi je sve lošija. Velike "zasluge" za to sigurno ima trener Jose Mourinho koji nije baš u najboljim odnosima sa svojim zvijezdama Paulom Pogbom i Alexisom Sanchezom.

Mourinho i Pogba su u sukobu već nekoliko sedmica, a portugalski stručnjak je odlučio da on više neće biti zamjenik kapitena. Nakon Pogbe na Mourinhovom udaru našao se i Alexis koji je jučerašnji meč odgledao s tribina iako je jedan od najboljih igrača kluba s Old Trafforda.

Prema pisanju engleskih medija Mourinho je uvježbavao Alexisa na treninzima za ovaj meč, a onda je samo sat pred utakmicu odlučio da on uopšte neće biti u konkurenciji. Navodno, Mourinho je u svlačionici prvo održao predavanje Alexisu, a onda mu je rekao da neće igrati.

Navijači Uniteda su bijesni što Čileanac kojeg su toliko čekali da dođe iz Arsenala sada uopšte nije u planovima Mourinha koji lagano gubi konce u svlačionici. Ua razliku od Pogba čileanski fudbaler nije reagovao na potez Mourinha, te je samo otišao iz svlačionice prema tribinama stadiona u Londonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.