Mourinho je bio osuđen na propast, a utakmica nije ni počela

Niz pogrešnih poteza

Mourinho je bio osuđen na propast, a utakmica nije ni počela

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su jučer na gostovanju protiv West Hama (3:1) u okviru sedmog kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su još jednom ove sezone razočarali svoje navijače, a na jučerašnjoj utakmici jasno se vidjelo da nešto ne funkcioniše u Unitedu. Ova sedmica bila je rezervisana za sukom Josea Mourinha i Paula Pogbe o kojem su najviše pisali mediji, a loša atmosfera u ekipi bila je vidljiva i jučer na terenu.

Mourinho kao da se zainatio protiv nekoliko fudbalera, čelnika kluba, ali i navijača. Portugalac je nakon dugo vremena od prve minute u tim stavio Anthonyja Martiala, a nakon utakmice je rekao da je to uradio jer su navijači postali dosadni što Francuz ne igra. Ipak, Mourinho i United jučer su bili osuđeni na propast i prije početka meča.

Pored toga što je gurnuo Martiala u prvi plan nakon nekoliko mjeseci Mourinho je napravio još nekoliko kobnih grešaka. Taktika i formacija su bili potpuni promašaj, a s Fellainijem i Matićem od prve minute jednostavno nije išlo. Ono što je Mourinho tražio na terenu očito nije prolazilo, a najgore za njega jeste da izgubi autoritet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, ne može se zanemariti ni čudna odluka trenera Uniteda da jednog od najboljih igrača Alexisa Sancheza ostavi na tribinama. Mou je poveo Alexisa u London, a onda mu je sat vremena pred utakmicu rekao da uopšte nije u konkurenciji. Kada se sve sabere United je jednostavno bio osuđen na još jedan kiks u nizu, a da li će ga Mourinho preživjeti ostaje da vidimo u narednim danima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi