Pobjedom u odbranu naslova

Real bez problema protiv Tenerifa

Midhat Šljivak

Aktuelni šampion Španije Real Madrid pobjedom je ušao u novu sezonu. U prvom kolu ACB lige Kraljevi su lagano pobijedili Tenerife rezultatom 88:73.

Od prve do posljednje minute Real je vodio. Iako je Tenerife u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, snage za nešto više jednostavno nisu imali.

Real je uspio da iskontroliše utakmicu. Završili su ovaj meč sa 15 poena prednosti (88:73) i na pravi način su krenuli u odbranu titule.

Trojica košarkaša domaćeg tima večeras su imala dvocifren učinak. Najefikasniji je bio Anthony Randolph sa 13 poena, Sergio Llull je ubacio poen manje, a Felipe Reyes je dodao 10.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Treba svakako istaći i sjajan učinak Gustava Ayona koji je ubacio osam poena, ali je imao 17 skokova i četiri asistencije.

Lucca Staiger je na drugoj strani ubacio 11, a Sebas Saiz 10 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.