Saopštenje za javnost kluba iz Bijeljine

Iz FK Radnik zamjeraju Husrefu Musemiću na njegovom ponašanju

Endin Čaušević

Fudbaleri Radnika minulog vikenda poraženi su na gostovanju protiv Sarajeva sa 2:1 u utakmici 12. kola Premijer lige BiH. 

Utakmicu na Koševu obilježio je verbalni sukob trenera dvije ekipe Husrefa Musemića i Mladena Žižovića. Trener Radnika je nakon utakmice poručio da neće nikome dozvoljavati da vrijeđa igrače Radnika, te da im psuje.

Nakon svega oglasio se i klub iz Bijeljine. Naime, Radnik je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio saopštenje Upravnog odbora kluba povodom dešavanja na utakmici protiv Sarajeve. Saopštenje Radnika prenosimo u cjelosti.

"Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine.Dobijali smo i gubili utakmice,sve je to sastavni dio fudbalske igre.Težili smo da budemo dobri domaćni i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije,za vrijeme i posle utakmice.Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH.

Jesmo „mali“ klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast.Ligu BiH igramo časno i pošteno,protiv svakog protivnika ma ko to bio.
Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva.Svaku utakmicu u poslednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti,primitivizmu,vrijeđanju naših fudbalera,našeg vođstva ekipe,Kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci).

Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja),fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd. Zašto se on tako ponaša?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako mu to dozvole u FK Sarajevo, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo,klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa.Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili nerješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini.On govori o fer-pleju – o odugovlačenju igre a naša dva igrača su morala biti prinudno zamjenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić) a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na podkoljenici) na sinoćnjoj utakmici u Sarajevu.

Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini.Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?

Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića.
Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih", navodni se u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.