Trener Tuzla Cityja

Starčević: Prevazišli smo krizu

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, debitant u Premijer ligi BiH Tuzla City je bez poraza na posljednje tri utakmice.

Tuzlaci su prvo remizirali sa Čelikom u Zenici odigravši 1:1, nakon čega su savladali Krupu na svom terenu sa 2:1. U posljednjem kolu je Tuzla City odigrala 0:0 sa Širokim Brijegom, što su na Tušnju okarakterisali uspjehom.

"Ovo je recept kako igrati protiv najboljih u državi. Zaustaviti njihov kvalitet više i pokušati ih ugroziti. Naravno da smo željeli pobjedu, ali i protivnik je taj koji se pita. Treba biti realan i kazati da Široki ima kvalitetu više, a da im je Sedloski unio dodatnu dozu ozbiljnosti i agresivnosti, pa zbog toga svega ne možemo biti nezadovoljni", rekao je Starčević, te nastavio:

"Evidentno je da smo prevazišli krizu i da je naša igra sada na jednom većem nivou. Čvršći smo u odbrani, agresivniji i sigurniji u vezi a sve opasniji u napadu. Ima tu još prostora da budemo još agresivniji, još rastrčaniji, hrabriji i odlučniji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City će u narednom kolu gostovati Radniku u Bijeljini, a svi oni koji nisu igrali protiv Širokog Brijega će u srijedu igrati prijateljski meč protiv drugoligaša Seone.

"Svaka utakmica, svaki trening je novo dokazivanje. Tako će i ova poslužiti. Mi od ponedjeljka radimo i spremamo se za Radnik. Dobro smo ih skautirali, znamo gotovo sve njihove prednosti i nedostatke. Oni u srijedu imaju jednu tešku Kup utakmicu u Banjoj Luci protiv Borca. Mi smo također pomalo umorni i u ovaj meč ulazimo odmorniji. Jednostavno sve ćemo podrediti rezultatu u Bijeljini. Samo nas to zanima", zaključio je Starčević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.