Pljuštali su golovi na utakmicama Evropske lige

Evropska liga, 2. kolo

Chelsea jedva do trijumfa, Lazio se crvenio, ali još više Loris Karius

Midhat Šljivak

Strijelci u 2. kolu Evropske lige bili su veoma raspoloženi na većini utakmica, pa večeras nismo vidjeli meč u kojem nije bilo golova.

Tamo gdje smo ih očekivali dosta bilo ih je najmanje, samo jedan, a taj meč je igran na Stamford Bridgeu gdje je Chelsea sa 1:0 savladao MOL Vidi.

Mađarski velikan se dobro branio na Stamford Bridgeu. Išlo im je u prilog i što se Alvaro Morata ponovo ispromašivao, ali je Španac ipak u 70. minuti uspio zabiti za 1:0 i konačnu pobjedu.

Anel Hadžić je odigrao kompletan meč za mađarski tim, a Armin Hodžić je ušao u 83. minuti.

Lazio je poražen od Eintrachta u Frankfurtu sa 4:1, a rimski tim je završio meč sa dva igrača manje.

Da Costa je domaćim donio prednost već nakon četiri minute igre, da bi u 23. mnuti Parolo izjednačio na 1:1.

Pet minuta kasnije Kostić pogađa za novo vodstvo domaćeg tima (2:1), da bi Lazio u nadoknadi ostao bez Dušana Baste koji je dobio drugi žuti karton.

Jović je u 52. minuti pogodio za 3:1, a kada je i Correa isključen u 59. minute već je bilo jasno kako povratka u igru više nema i domaći su lagano priveli meč kraju, a u nadoknadi je Da Costa drugim golom za 4:1 postavio konačan rezultat. Senad Lulić je ušao u 18. minuti umjesto povrijeđenog Durmisija.

Priča večeri je međutim nesretni Loris Karius koji je napravio još jednu grešku za pamćenje. Njegov Bešiktaš je poražen na gostovanju kod Malmea sa 2:0, a Karius je glavni krivac za vodeći gol koji je pripisan Erkinu u 53. minuti jer je pogrešno procijenio let lopte.

Tačku na i u ovom duelu postavio je Marcus Rosenberg sa penala kojeg je ponovo skrivio Erkin.

Evropska liga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Apollon - Marseille 2:2
Bate- PAOK 1:4
Chelsea - MOL Vidi 1:0
Frankfurt - Lazio 4:1
Jablonec - Dynamo Kiev 2:2
Krasnodar - Sevilla 2:1
Malmo - Bešiktaš 2:0
Rangers - Rapid Wien 3:1
Sarpsborg - Genk 3:1
Spartak Moskva - Villarreal 3:3
Standard - Akhisar 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.