(Foto: EPA)

Nekoliko interesantnih duela širom Evrope

Pet utakmica koje će obilježiti najjače evropske lige

Midhat Šljivak

Naredna tri dana donose nam veliki broj izuzetno kvalitetnih utakmica u najboljim evropskim ligama, a nekoliko njih privlače zaista veliku pažnju. 

U njima bi se mogle odlučivati sudbine trenera, a u većini će odluka padati o tome u kakvom će raspoloženju ekipe otići na kratku pauzu zbog utakmica reprezentacija.

5. Athletic Bilbao - Real Sociedad (petak, 21:00)

Veliki baskijski derbi večeras na San Mamesu igraju Athletic Bilbao i Real Sociedad. Kao i uvijek, ova dva tima odlučivaće o tome ko je "šef Baskije" u fudbalu i sigurno je da će ovaj duel privući veliku pažnju, a bez dileme će se igrati do krajnjih granica u duelu velikih rivala. Ovaj meč ujedno i otvara 8. kolo la Lige.

4. Manchester United - Newcastle (subota, 18:30)

Kriza u kojoj se našao Manchester United ozbiljno je zatresla stolicu menadžeru tima Joseu Mourinhu. United već tri utakmice nije pobijedio kod kuće, a sada im na Old Traffordu dolazi i ove sezone veoma tanka ekipa Newcastle Uniteda. Ipak, kako igraju Crveni đavoli, eventualno iznenađenje ne bi predstavljalo nikakvo čudo, a gotovo je sigurno i da će Mourinho dobiti otkaz ako izgubi ovaj meč. United je trenutno tek 10. na tabeli, a Newcastle je 18. sa samo dva boda i jedan je od tri tima koji još nisu pobijedili.

3. PSG - Lyon (nedjelja, 21:00)

I ove sezone je u Francuskoj samo jedno pitanje. Da li iko može zaustaviti PSG. Prvak Ligue 1 krenuo je žestoko i u novo sezonu i ima osam pobjeda iz osam utakmica. Sada im na Park prinčeva u derbiju kola stiže Lyon koji igra dobro, ali promjenjivo. Pobjedom u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja Lavovi su pokazali da mogu igrati sa svima, ali često razočaraju protiv manjih ekipa. Sada je pred ovom ekipom veliki izazov protiv PSG-a i sigurno je da će ovaj meč biti veoma uzbudljiv.

2. Valencia - Barcelona (nedjelja, 20:45)

Valencia je tek u sedmoj utakmici ove sezone došla do prve pobjede (Real Sociedad 0:1), a sada im na Mestallu dolazi aktuelni prvak Barcelona. Katalonci su u prvenstvu zaredali tri utakmice bez pobjede. Girona i Athletic su odnijeli bod sa Nou Campa, a u međuvremenu je stigao i iznenađujući poraz od Leganesa (2:1). Međutim, Barca je pobjedom nad Tottenhamom u Londonu (2:4) pokazala da je kriza iza njih i sigurno je da će u duelu protiv Valencije tim Ernesta Valverdea biti favorit.

1. Liverpool - Manchester City (nedjelja, 17:30)

Manchester City i Liverpool vodeći su timovi engleske Premier lige nakon sedam odigranih kola, a u nedjelju bi jedan od ovih timova mogao izbiti sam na prvo mjesto. Liverpool u velikom derbiju dočekuje Građane na Anfieldu i sigurno je da nas u ovom duelu čeka veliki spektakl. S obzirom na to sa kakvim ofanzivnim redom raspolažu oba tima, golovi su u ovom meču zagarantovani. Vaše je samo da uživate...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.