Prvo ulaganje mlade zvijezde Cityja: Kuća za roditelje od dva miliona funti
(Foto: EPA)

Foden ima zanimljiv život

Prvo ulaganje mlade zvijezde Cityja: Kuća za roditelje od dva miliona funti

M. Šljivak

Mladi fudbaler Manchester Cityja Phil Foden (18) odlučio je sa prvom ozbiljnijom sumom novca koju je dobio od ugovora sa klubom počastiti roditelje kućom vrijednom dva miliona funti.

Iako je tek na početku karijere ovaj talentovani 18-godišnjak ima unosan ugovor sa Građanima, pa je odlučio da dobijeni novac uloži u nekretninu.

Tako je odlučio da roditeljima Philu i Claire kupi kuću od dva miliona funti, a kako još uvijek živi s njima, on će barem određeno vrijeme biti stanovnik ovog imanja.

Mladi veznjak pored fudbalskih vrijednosti ima i one prave ljudske, pa iako mu je tek 18 godina roditelji su od njega napravili izuzetnu osobu.

Foden je rijedak primjer fudbalera koji ne konzumira alkohol. Još uvijek nema čak ni vozačku dozvolu, a ne voli se služiti ni karticama, već uglavnom sve plaća uz kešu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, hobi mu je pecanje i svaku slobodnu priliku iskoristi da sa ocem provede vrijeme uz rijeku.

Foden ima bistro razmišljanje za 18-godišnjaka i pravi je primjer za svoje vršnjake, posebno one razmažene koje novac iskvari.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konj konjski
Samo da znate ovo na slici nije phil foden
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi