Kraljevi dominirali u trećoj dionici

Real pregazio Valenciju, a za sve je kriva treća dionica

Edmir Škorić

U drugom kolu španske ACB lige Real Madrid je slavio u Valenciji sa 88:70.

Real je bio favorit na ovom gostovanju i na kraju je došao možda do lakše pobjede nego se to prije meča smatralo.

Prva dionica bila je tijesna, tek plus dva za Kraljeve (28:26), na poluvremenu je bilo plus 4 i sve je to bilo 'tu negdje', a onda je stigla treća dionica.

Nakon što su u prve dvije ubacili 41 poen, u trećoj su domaći košarkaši ubacili svega pet, a primili 21 poen i bilo je jasno da pobjeda ide Realu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je ostvario pobjede u oba meča, Valencia je na 0-2.

Llull je večeras ubacio 17 poena i dodao 6 asistencija, Randolph 14 uz 9 skokova, Causeur 12, Fernandez 11, a po 10 Tavares i Deck. Kod domaćih je Dubljević ubacio 15 uz 9 skokova, dvocifreni su još bili Doornekamp sa 1 i Thomas sa 10 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.