Mladi bh. golman se priključio treninzima

Hadžikić konačno pronašao novi klub?

Osman Hadžikić otkako se razišao s bečkom Austrijom i dalje traga za novim angažmanom.

Ovaj mladi bh. golman je nedavno trenirao sa Grasshoppersom, očekivalo se da će potpisati ugovor, međutim cijeli posao je na kraju propao, pa je umjesto u Švicarskoj završio u - Holandiji.

Na stranici drugoligaša NEC Nijmegena objavljeno je kako se Hadžikić danas priključio treninzima, a po svemu sudeći s će i potpisati ugovor, jer je holandski klub zbog povrede Norberta Alblasa ostao na samo jednom golmanu.

"Hadžikić je vrlo talentovan. Imali smo ga na radaru i ljetos, no tada smo se odlučili za Alblasa", kazao je tehnički direktor NEC Nijmegena Remco Oversier.

Iako ima svega 22 godina, Hadžikić iza sebe ima vrlo bogato iskustvo. Za Austriju Beč je branio na skoro 80 zvaničnih utakmica, među kojima su i one protiv Rome i Milana u Evropskoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.