Werder dovodi mladog golmana koji bi u budućnosti mogao braniti za BiH

Transfer blizu realizacije

Werder dovodi mladog golmana koji bi u budućnosti mogao braniti za BiH

Mladi golman Osman Hadžikić bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa Werderom iz Bremena, javljaju njemački mediji.

Za one koji ne znaju, riječ je o 22-godišnjem čuvaru mreže rođenom u austrijskom Klosterneuburgu koji iza sebe ima pet utakmica za mladu reprezentaciju Austrije i isto toliko nastupa za juniorsku selekciju ove zemlje.

Nije tajna da Hadžikić u budućnosti želi braniti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odakle dolaze njegovi roditelji, a vrijedi istaći da još uvijek nije debitovao za A selekciju Austrije iako je nekoliko puta bio na širem spisku njihovog selektora.

Osman Hadžikić je ponikao u Austriji iz Beča čiji je prvotimac bio od 2014. godine, a na kraju prošle sezone istekao mu je ugovor i sada je slobodan da nađe novi klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve su prilike da će mladi golman potpisati za Werder s kojim je već obavio razgovore, a prema riječima sportskog direktora kluba iz Bremena Francka Baumanna, transfer bi mogao biti realizovan već do kraja sedmice.

Podsjetimo, za Werder su od bh. fudbalera u bliskoj prošlosti nastupali Izet Hajrović i Said Husejinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi