Grasshoppers testira Hadžikića

Bori se za ugovor

Grasshoppers testira Hadžikića

Mladi bosanskohercegovački golman Osman Hadžikić na pragu je prelaska u Grasshopppers.

Hadžikić je bez angažmana već nekoliko mjeseci. U početku se njegovo ime dovodilo u vezu sa Werderom, potom i Anorthosisom, međutim čini se kako će karijeru nastaviti u Grasshoppersu.

Mediji u Švicarskoj pišu kako će 22-godišnji Hadžikić nekoliko dana boraviti na probnom radu u ovom klubu, a jučer je imao priliku i stajati među stativama u prijateljskom meču protiv Union Berlina.

Iza sebe Hadžikić ima pet nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, međutim u nekoliko navrata je isticao svoju želju da brani za zemlju u kojoj su rođeni njegovi roditelji - BiH. U martu prošle godine je dobio i bh. državljanstvo.

Podsjetimo, posljednji angažman Hadžikić je imao u bečkoj Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi