Presudan meč protiv Uniteda

Sarri nadomak rekorda u Chelseaju

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri uspio je da preporodi ekipu Chelseaja.

Sarri je ljetos došao nakon što je Antonio Conte dobio otkaz poslije užasne sezone, a ekipa sada izgleda potpuno drugačije.

Nakon osam odigranih mečeva Chelsea je lider Premiershipa, doduše sa utakmicom više od Liverpoola i Manchester Cityja koji će u ovim trenucima započeti međusobni susret 8. kola.

Zanimljivo, Sarri je tek treći trener u historiji Chelseaja koji je uspio da ostane neporažen u prvih osam kola Premiershipa. Prije njega to su uspjeli da urade samo Jose Mourinho i Felipe Scolari.

Dakle, ukoliko u narednom meču protiv Manchester Uniteda na domaćem terenu Chelsea ostane neporažen, Maurizio Sarri će postati prvi trener u historiji kluba koji će na svojih prvih devet mečeva Premiershipa ostati neporažen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.